Ezreen Abd Talip (+6 012 775 0952)
Jurugambar / Jurufoto Johor, Malaysia
By: Ezreen Abd Talip

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 31-Jul-2009 23:01 Email | Share | Bookmark
Perkahwinan Warga Hosp Penawar |Izral Hafiz & Samsilawati

MAJLIS PERKAHWINAN WARGA KERJA HOSPITAL PENAWAR
MOHD IZRAL HAFIZ & SAMSILAWATI


Keluarga sbg unit asas dlm masyarakatmerupakan tonggak pembinaan negara kita.Unit asas ini boleh mewujudkan jalinan yg teguh antara masyarakat dlm membina keserasian dan kerjasama sesama mereka. Pembinaan keluarga dl sesebuah organisasi juga memberikan impak besar terhadap kualiti dan produktiviti kerja yang dihasilkan.

Semangat kekeluargaan spt inilah yang diwujudkan dlm diri setiap warga kerja Hosp Penawar. Rasa tanggungjawab dan keperihatinan terhadap warga kerja, Ketua Pengarahnya, Dr Adnan Sulaiman dan warga hospital yang lain menyatukan 2 hati warga kerjanya. Perkenalan bermula dgn peminangan dan pertunangan kedua pihak yg diaturkan oleh pihak hosp dgn kerjasama warga kerja yg lain pd 14 Feb 2009.

Seterusnya, Hosp Penawar mengambil inisiatif menganjurkan majlis perkahwinan yg julung2 kali diatur dan diselenggarakan sepenuhnya oleh warga kerja Hosp Penawar sendiri bertujuan mengeratkan silaturrahim di antara warga kerja Penawar.

Aku dan reporter dari Bernama dan RTM turun padang merakamkan acara2 yang diadakan pada malam tersebut. Pasangan pengantin telah selamat dinikahkan diMasjid Jamek Pasir Gudang pada awal petangnya.

Antara acara yang diadakan adlh:-
1) Kompang
2) Silat
3) Nyanyian
4) Tarian, dan segalanya oleh warga kerja Hosp Penawar.....!!!!

Pasangan pengantin ketika ditemubual menyatakan rasa berterima kasih kpd semua warga kerja Hospital Penawar kerana bersusah payah mejalankan majlis untuk mereka... Manakala Samsilawati dengan wajah manisnya itu berharap perkahwinan mereka ini kekal berpanjangan
View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net